Bouwmaat klust voor Bridle Up Hope

Klussen

Bridle Up Hope helpt jonge vrouwen met een speciale methode zelfverzekerder te worden, onder andere door de inzet van paarden. En dat werkt: "Door Bridle Up Hope ga ik weer naar school!" Reden voor Bouwmaat Zwolle om een team van bedrijven en leveranciers te formeren en Bridle Up Hope verder in het zadel te helpen.

De wei in

Alma Buitenhuis en haar dochter Myrthe startten Bridle Up Hope in 2016, nadat ze in contact kwamen met oprichter Sean Covey van de gelijknamige stichting in Amerika. Na een training en een rugzak vol tips, begonnen ze in Nederland. "Sindsdien groeit het hard", zegt Myrthe Buitenhuis, terwijl ze de paarden de wei in stuurt bij de boerderij op de Veluwe.

Het raakte me en ik merkte dat ik iets voor ze wilde betekenen - Ferry Stoel, Bouwmaat

De teugels in handen

Bridle Up Hope biedt een uniek paardenprogramma in Emst, voor jonge vrouwen tussen de 12 en 25 jaar. In 13 weken worden ze begeleid en getraind om met behulp van de ‘7 habits’ van Covey de teugels van hun leven weer in eigen hand te nemen.

In de kou

"Paarden reageren sterk op je eigen gedrag. Ze spiegelen je. Als jij geen zin hebt, heeft het paard ook geen zin", verduidelijkt Myrthe. Een basis voor het programma vormt dan ook goede voorzieningen voor de paarden, zoals stallen, hekken en weilanden. Maar een plek om even rustig samen te zitten als jonge vrouwen onderling, is er niet.