Over ons

ProPublico wil professionals, bedrijven en organisaties inspireren om samen te werken aan een nieuwe wereld. Een wereld waarin persoonlijke en economische groei samengaan met duurzame ontwikkeling van de samenleving. ProPublico biedt daartoe een platform waar verhalen worden gedeeld over goede zaken. En waar wederzijdse belangen worden ontdekt en samengebracht. Een platform waar het gaat over het waarom van werken, ondernemen en maatschappelijk bijdragen en wat dat teweegbrengt!

Hoe werkt dat?

Wanneer bedrijven en professionals vrijwillig hun diensten, producten en faciliteiten inzetten, dat waar ze goed in zijn, dan geven ze iets van zichzelf. En wanneer ze dat doen, betekent dat winst voor henzelf en voor de goede doelen. Er is een wederzijdse belang, er is winwin. Want als goede doelen openstaan voor hun hulp, kunnen bedrijven en professionals hun netwerk vergroten. Zij worden geholpen om hun talenten en producten te ontwikkelen en zo meer impact te hebben met waar ze goed in zijn. En zo professionaliseren goede doelen tegelijk en vergroten zij de impact van hun werk in de samenleving. Zo komen belangen samen en versterken ze elkaar. En dat is hoe goede zaken delen.

Wat we doen

ProPublico wil deze vorm van maatschappelijk betrokken ondernemen bevorderen met inspirerende verhalen. Het delen van verhalen over pro bono publico samenwerkingen vergroot de impact ervan. Het inspireert anderen en maakt zichtbaar welke bedrijven en professionals zich op hun eigen manier pro bono inzetten. Een geloofwaardige vorm van public relations. Wij faciliteren waar nodig het ontstaan van deze verhalen door een database voor vraag en aanbod en door advies te geven.

Hoe we zijn georganiseerd

ProPublico BV is een social enterprise. Wij vinden dat juist ProPublico als bedrijf andere bedrijven het beste duurzaam kan helpen. Zo wordt de toegevoegde waarde van ProPublico blijvend gevormd. Het is transparant en duidelijk: ProPublico biedt professionele diensten en producten, zodat bedrijven met nog meer impact zich vanuit hun professie kunnen inzetten. We zijn een kleine organisatie die werkt op basis van een flexibele schil van samenwerkingspartners.

Betaald en vrijwillig

ProPublico levert betaalde diensten, maar werkt zelf ook pro bono publico. Doordat bedrijven betalen, kan ProPublico zich nog breder inzetten voor het delen van verhalen over iedereen die zich met kennis en kunde vrijwillig inzet. ProPublico is er zo ook voor verhalen over studenten en pensionado's bijvoorbeeld. ProPublico zet haar eventuele winst in voor de continuïteit van de organisatie en verdere ontwikkeling van het platform. In ons jaarverslag rapporteren we hierover.

Wie is ProPublico

ProPublico is opgericht en gefinancieerd door Wordcontext, en ontwikkeld met hulp van onder andere Esyst, Appbakkers, Bldsprk en Tweakwise en na tal van gesprekken met bedrijven en goede doelen die pro bono publico hierover advies gaven. Waarvoor veel dank! Op LinkedIn lees je meer over de initiatiefnemer. Of lees een interview over het ontstaan van ProPublico.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye check-square square home sunrise sunset watch monitor